Fjerning av tatoveringer med laserbehandling

Har du en tatovering du angrer på eller ønsker å endre? Du er ikke alene, og den gode nyheten er at fjerning av tatovering nå er mer tilgjengelig og effektiv enn noen gang. Vi er eksperter på fjerning av tatovering og bruker den mest avanserte laser teknologien fra Alma lasers, som benytter Q-switched teknologi for å gi deg de beste resultatene.

Hvorfor velge laserbehandling for fjerning av tatovering?

Laserbehandling er en av de mest effektive metodene for fjerning av tatovering. Den bruker intens pulserende lys for å bryte ned fargen i tatoveringen, slik at kroppen kan fjerne den naturlig. 

Fordelene:

Minimal risiko for arrdannelse: Laserbehandlinger er kjent for sin evne til å minimere arrdannelse.

 

Presis: Laserteknologien er så presis at den kan fjerne spesifikke farger uten å påvirke det omkringliggende vevet.

 

Mindre smertefullt: Mange pasienter finner laserbehandlingen mindre smertefull enn andre metoder som kirurgi eller dermabrasjon.

Hva kan du forvente under første konsultasjon?

Din tilfredshet og trygghet er vår høyeste prioritet. Derfor starter vi alltid med en grundig konsultasjon hvor vi gjennomgår dine ønsker og forventninger til behandlingen. Vi vil undersøke tatoveringen din nøye og gi deg detaljert informasjon om antall behandlinger som forventes, samt hvordan prosessen vil foregå. Konsultasjonen utføres av lege.

FAQ

Hva brukes for å fjerne en tatovering?

Vi bruker en Q Switched Rubin Laser. Denne laseren er spesielt tilpasset for å fjerne tatoveringer.

Hva skjer under laserbehandling?

Laserens stråler bryter ned pigmenteringen (tattooblekket) opp i små partikler. Dette skjer ved at tattooblekket absorberer energien fra strålene. Den hurtige pulsen og energien vil få blekket til å knuse som en sukkerbit som går i oppløsning.

 

Når blekket er pulverisert etter laserbehandlingen vil kroppen reagere ved å flytte veske til det behandlede området for å hjelpe med å skylle blekket vekk. Denne immun responsen vil kunne medføre hevelse og rødme i området. I løpet av de neste dagene og ukene vil blekket gradvis skylles ut av kroppen.

Hvorfor trenger jeg flere behandlinger?

Alle tatoveringer ligger i flere hudlag oppå hverandre. En tykk konsentrasjon av pigment partikler kan derfor ikke behandles adekvat ved en enkelt behandling. Vi vil under hver behandling gå over hele tatoveringen med laseren for å bryte opp mest mulig av blekket. Hver behandling vil produsere en viss grad av bleking. Veldig nye tatoveringer vil ikke blekes i samme grad pga. tetthet og styrke. En skyggelagt tatovering vil derfor blekes en del mer og trenger oftest bare et par behandlinger.


Aldringsflekker trenger ofte bare en behandling.

 

Behandlingstid og antall behandlinger varierer betydelig avhengig av flere faktorer:

 

Størrelse på tatoveringen: En mindre tatovering vil naturligvis ta mindre tid å fjerne enn en stor en.

 

Farger: De letteste fargene å fjerne er mørke nyanser. Orange, gule, rosa, lilla, brune, og andre nyanser er litt vanskeligere å fjerne. Farger som gul, lys blå, og turkis er vanskeligere å fjerne helt, og pasientene kan forvente å miste ca. 70 – 80 % av denne type blekk.

 

Alder på tatoveringen: Eldre tatoveringer kan være lettere å fjerne, ettersom blekket har hatt tid til å brytes ned.

 

Tetthet av blekk: Tette tatoveringer kan kreve flere behandlinger for fullstendig fjerning.

Virker "Tattoo removal creme"?

Det finnes ingen beviser for at slike kremer virker. I beste fall lysner de huden oppå og rundt tatoveringen, dette gjør at tatoveringen ser litt lysere ut. Ser man på ingrediensene og komponentene i slike produkter kan man jo lure på hvordan de angivelig skal fjerne tatoveringsblekk som sitter i flere hud lag under overflaten

Vil behandlinger resultere i arr?

Moderne lasere vil ikke gi huden arr av to grunner:
• For det første går ikke laseren dypt nok i huden til å forårsake arrdannelse.
• For det andre er pulsen fra laseren så hurtig at det kun er pigmenter i tatoveringen som blir berørt og celler og vev rundt disse pigmentene er uskadet.

 

Arrdannelse var et spørsmål for 10 eller 15 år siden, da utstyret var nokså primitivt. Arrdannelse er derfor ikke noe å være bekymret for med mindre du har lidelsen keloid arrdannelse, hvilket er veldig sjeldent.

Gjør fjerning av tatovering vondt?

De fleste pasienter beskriver at fjerning av tatovering er langt mindre vondt enn å få den tatovert. En avgjørende forskjell er at fjerningen går fortere enn selve tatoveringen. (gjennomsnittlig 10-15 min) Pasienter sammenligner smerten med en gummistrikk som skytes mot huden. Sort blekk er mindre smertefullt å fjerne enn farget blekk, pga. bølgelengden av lys vi bruker til å bryte ned blekket med. Vi tilbyr også bedøvende krem og kaldluft til de som måtte ønske det.

Hvilke bivirkninger kan jeg oppleve?

Noen kan oppleve rødme, hevelse og mindre blærer på huden etter laserbehandlingen. Disse bivirkningene er midlertidige og huden vil helbredes fullstendig.

Viktig å vite: 

Sol og Solarium:

 

Det er essensielt å unngå sol og solarium både før og etter behandlingen for fjerning av tatovering. Dette er fordi UV-stråling kan påvirke huden og dermed resultatet av behandlingen.