akne

Behandling av akne for alle aldersgrupper

Akne og kviser er en av de mest vanlige hudlidelser som finnes, og er noe som mange av oss stifter bekjentskap med - ofte i løpet av ungdomsårene. Men selv om mange forbinder akne med tenårene, er det også mange voksne som får problemer med akne og kviser. 

Heldigvis er behandlingsmulighetene mange, både for tenåringer og for voksne.

Hvorfor får vi akne?

 

Akne viser seg på huden i form av betente hudormer, kviser og uren hud, og er en utbredt hudlidelse som mange mennesker dessverre plages av. Det finnes milde former for akne, som kan behandles med kremer og gele.Det finnes også alvorlige former for akne som bør behandles med f.ex isotretinoin tabletter , derfor er det viktig å kontakte en lege for  å vurdere egnethet  og start av behandling .Akne kan komme under kontroll med  hudprodukter eller medisiner, men  ikke aknearr. Behandling med mikroplasma og  diverese lasere er effektive mot aknearr.

Laser & Skin Clinic Oslo tilbyr behandling mot aknearr og akne med laser, noe som har vist seg å være veldig effektiv behandlingsform, både på aknearr og aktiv akne. Det er dessverre slik at mange får varige spor etter akne, da det i alvorlige tilfeller kan gi skjemmende arr i huden. Med laserbehandling opplever de fleste at aknearrene tones ned eller i beste fall forsvinner helt. 

Akne kommer ofte på grunn av hormonforandringer, økt talgproduksjon og tilstoppede porer, men akne kan også være arvelig. 

 

Hvordan behandler man akne?

 

Det vil alltid være en god ide å pleie huden din med riktige hudpleieprodukter som ikke blokkerer porene på huden. Hvis du er i tvil om hvilke produkter som passer hudtypen din, er det en god ide at du rådfører deg med en hudterapeut. Hvis du har  veldig milde former for akne, kan du prøve å behandle det med benzoylperoxid preparater som kan fås uten resept på apoteket. Ved mild, moderat eller alvorlig akne er det viktig å kontakte en lege for adekvat behandling med hudprodukter eller tabletter, eller kombinasjonsbehandliner .Medisinsk ansvarlig lege ved Laser Skin klinikk vil vurdere hva slags behandling  evt. kombinasjon av behandlinger kan være den opptimale løsningen for deg. 

Selv om akne ofte er forbundet med ungdomstiden, så kan hormonell akne være et utbredt problem hos voksne. Spesielt kvinner kan få hormonell akne, ofte i forbindelse med graviditet eller menstruasjon. Det er ikke kun kvinner som får akne, flere menn opplever sjenerende akne, ofte på grunn av stor produksjon av testosteron, som er med til å påvirke talgproduksjonen i kroppen. 

Hvis du har vært utsatt for mye akne og det har ført til arr i ansiktet, så er behandling med laser den mest optimale behandlingsformen. Behandling av aknearr med mikroplasma er ett av alternativene hvor du vil merke forbedring allerede etter første behandling.

Hvis du har et utbrudd av mild akne og kviser kan behandling med Clear Skin Pro være løsningen. Det er en spesialisert laserbehandling som har god effekt både på aknearr og aktiv akne. Du er alltids velkommen for en uforpliktende konsultasjon hos oss!

Hvorfor får man akne?

Akne oppstår gjerne i huden hvis det er en overproduksjon av talg. Akne kan også være hormonelt betinget eller arvelig. Akne kan komme som en bivirkning etter bruk av medisin, og kan trigges ved stress.

Er akne smittsomt?

Nei, akne er ikke smittsomt, men påvirkes av kroppens hormonproduksjon. Hvor angrepet man er varierer fra person til person, og akne kan som regel behandles med reseptfrie preparater fra apoteket. Derimot i noen alvorlige tilfeller kreves det en konsultasjon hos en allmennlege som kan anbefale et behandlingsforløp.

Kan akne behandles?

Akne kan behandles med kremer og gele, eller med medisinsk behandling. Hvis du har alvorlig akne, kan en hudlege hjelpe deg med å lage en behandlingsplan. Laserbehandling kan hjelpe i mange tilfeller, både på aknearr og på aktiv akne.

0
Feed

Skriv en kommentar